lekker weekend!!
Door: Jolien
Blijf op de hoogte en volg Jolien
17 Februari 2007 | Ghana, Tamale
allereerst heel erg bedankt voor alle lieve berichtjes toen ik 1 dag buikkrampen had ;) haha! na m'n (kleine) dipje van vorige week (due to buikpijn, hele erge hitte en uitgevallen electriciteit) voel ik me weer helemaal top!!
Er is nog steeds lights off bij mij thuis... maar alleen ik heb nu tussen 21:00 en 06:00 wel electriciteit... rara hoe kan dat?! illegaal afgetapt bij de buren dus, mijn moraliteit zegt dat t toch best wel asociaal is. Maar ja, toch ook wel weer fijn. Ik heb een verdeelstekker gekocht zodat ik niet hoef te kiezen tussen mijn heilige ventilator en mijn heilige telefoon en ik mag t licht aandoen als ik gordijnen maar dicht doe. Haha, dat durf ik dus niet, maar met een olielampje gaat t ook prima. T is gewoon lekker nog meer back to basic. Des te meer omdat er ook geen water meer is!! Er is echt een groot waterprobleem hier in t noorden. De leidingen bij ons huis gaat op zondag open maar aangezien t maar een paar uurtjes was de laatste keer is de opslagtank nu echt leeg. Ben benieuwd hoe ik nu m' n wekelijkse wasje ga doen maar vind t vooral zielig voor die mensen, die er ook van drinken en koken etc. Maar goed, morgen komt t weer goed denk ik.
Het is ook weer ietsje afgekoeld deze week, dus slapen is weer heel fijn. Mijn ritme is wel helemaal naar de maan, ben elke dag om 6 uur wakker, maar ja wat wil je als je om 21:00 gaat slapen (en t komt ook mooi overeen met de ventilator-tijden :) ).
Zelfs afgelopen woensdag, toen ik om half drie in bed lag na een valentijnsfeestje ben ik gewoon vrolijk (not!) om 6 uur wakker (mede door de zingende moskeeen, rammelende pannen en schreeuwende geiten/kinderen). Afrika is nog steeds zo geweldig gewoon!! Ik dwing mezelf echt elke keer te beseffen dat ik gewoon echt in Afrika zit en dat alles wat ik zie echt nog niet zo gewoon is. Want ik ben er nu 5 weken, en heb t idee dat ik wel redelijk gewend ben. Dat geeft heel veel rust eigenlijk. Aan t begin dacht ik echt elke dag, oeiiii hoe ga ik al die vrije uren vullen als er weer een heel weekend voor de deur stond. Maar nu gaat de tijd zo snel voorbij, alles is zo gewoon geworden en ik vind t echt heerlijk om een paar uur boeken te lezen (heb er al 4 uit!).
Vorige week had ik ook nog zo'n idee van: ohhhh t gaat nog zo lang duren allemaal! Maar nu gaat de tijd opeens zo snel, ben over twee weken alweer op de helft! En ik heb t ook heel druk gehad met leuke afspraken, nieuwe mensen ontmoet op een etentje van de organisatie en (met hen) veel nieuwe plannen gemaakt. Heb echt zin in alle weekendjes weg die nog gepland staan en het reizen daarna!
Nou wat heb ik eigenlijk gedaan deze week? Vorig weekend heb ik een workshop batik en tie-and-die gedaan met een heleboel vrijwilligers (Zie foto's). We hebben echt mooie stoffen gemaakt, en daarvan is een jurkje gefabriceerd (die nog niet helemaal naar m'n zin is maar dat komt goed). Echt een gezellig dagje met een lekkere lunch en veel salaminga's :) Zondag natuurlijk weer zwembad en van de week dus dat valentijnsfeestje. Dat is me ook nog een verhaal apart, want ik zou met Alex en Baba (m' n gastbroers) gaan en met 5 NL meiden. Ik zat thuis te wachten op Alex die ons naar t feestje zou begeleiden maar hij belde steeds dat t later werd en nog later en uiteindelijk had ik t maar opgegeven en dacht dat gewoon niet meer zouden gaan. Ik zat al in m' n pyama toen ie opeens toch thuiskwam en me overhaalde om nog mee te gaan. Dus heel snel omgekleed en we zijn toch nog gegaan (Die meiden waren ook al afgedropen ondertussen...). Ik als salaminga dus met twee beschermende broers die alle opdringerige negers van me af sloegen (maar ze zijn zelf ook opdringerige negers, gaan zo lekker tegen je aan rijen, alsof je nog neit genoeg zweet zeg maar). Ik weet nu ook waarom blacklight eigenlijk zo heet: al die kerels trekken een wit hemd aan en dat is dan ook meteen t enige wat je op je af ziet komen :D haha. Al met een al een onwijs grappige avond dus, en heel hard gedanst. T enige jammere is dan dat ze allebei GEEN geld meenemen want ze gaan er gewoon vanuit dat jij alles voor ze betaald :S net alsof ik zo rijk ben (ja voor hun wel natuurlijk, dus ik trakteer maar weer dan :) )
Vanavond gaan we weer lekker stappen, dat kun je hier dus nog best goed!!
Ik heb gister Majella uitgezwaaid, zij was echt mijn maatje hier en ook van t circusproject. Heel jammer dat ze weggaat. Zij woonde de laatste week op de compound (een heel primitief traditioneel dorpje, zie foto's). En volgende week gaan Lotte en Charlotte ook al weer weg... Jammer hoor! Maar goed, gelukkig weer genoeg leuke nieuwe mensen dus. Ook een nieuw meisje op t circusproject. Dat is zo leuk trouwens joh! De kinderen zijn echt gemotiveerd en t is leuk om te doen naast het lesgeven. Dat laatste heeft mij stiekum weer informatie doen opvragen van de Pabo in deeltijd, denk er nog steeds over na! Zoals jullie merken gaat t dus helemaal goed hier en heb ik t echt prima naar m'n zin!
Hopelijk gaat daar ook alles goed, ik hoor het wel! Heel veel liefs
p.s. Oh trouwens: dus nog steeds geen post ontvangen (vanaf t begin niet...) maar dat komt hopelijk snel (uhh tja ik moet toch nou wel eens weten dat ze t woord snel hier niet kennen)
17 Februari 2007 - 14:18
Nienke:
Hee!! wat super gaaf allemaal weer!! cool om zo'n zelf gebatikte jurk te maken!staat je goed hoor;)enne wat een beauty dat wc-hok! haha. Ik ga zo richting braboland, om daar lekker twee dagen te carnavallen!! :D
X -
17 Februari 2007 - 14:54
Bea:
Fijn dat je weer uit je dipje bent!! Ik zit er net een beetje in. Ben vorige week woensdag weer genadeloos van het paard gevallen en heb erg veel pijn in mijn rug. Dat is nu dus al anderhalve week en ik word eenbeetje chagerijnig van de pijn. Dan doet zo'n verhaaltje van jou weer veel goed! Siebe is begonnen zijn kamer in te richten gaat 1 maart officieel verhuizen! spannend he?We hebben je afgelopen zondag wel gemist bij het feestje van opa en oma! je bent altijd in gedachten bij ons. liefs en tot gauw horens -
17 Februari 2007 - 15:05
Iris:
Heeeeeeeee skattie!!!So gaat lekker met jou daar!Mooie plee, eigen kleren fabriceren en nog een lekker kleurtje ook!Ben blij om te lezen dat 't goed met je gaat, is je buik weer helemaal ok?
Ik ga dit weekend lekker carnavallen bij m'n ouders, heerlijk!Ook lekker vrij van stage, dus dubbel genieten! Hey meis we houden je op de hoogte mbt de wedstrijden en hoop je snel weer te spreken via MSN!Dikke kus van Iris! -
17 Februari 2007 - 15:53
Mama:
Fijn om je naast sms,msm, mail en telefoon ook te zien! Wat zie je er mooi en gezond uit. xa -
17 Februari 2007 - 16:07
Swaas:
je ziet er vet goed uit! kan zien dat je je goed aanpast daar:) Ik lig al een weekje in bed met griep:( je bent goed bezig! dikke kus swaas -
17 Februari 2007 - 17:39
Wiets:
lief jolientje, ik ben wel een beetje trots op je! & ik sluit aan bij het berichtje van je mama!
ik ga je snel mailen, heb een leuk verhaal!
SMAK
17 Februari 2007 - 17:48
Wilke:
Wat zie je er goed uit! Kijk maar uit hoor, met die rij(d)ende broers.De brief van Saani is aangekomen. Doe hem alvast de groetjes en zeg dat zijn Engels perfect is. Milo schrijft terug.
Veel liefs van Wilke -
17 Februari 2007 - 19:15
Lotte:
haa liener, wat een supertoffe tekening man!
Die oorbellen zijn echt geniaal- en je verhalen ook al komen ze me bekend voor haha : )!
dikke kuss -
18 Februari 2007 - 17:12
Sjaak:
Prachtige mensen, prachtige stofjes. Kun je geen Fair Trade business op gaan zetten ?? In de stofjes, bedoel ik dan, hè.
Lijkt me hier best een markt voor.
XXX Je (zakelijke) vader -
18 Februari 2007 - 20:41
Meyke:
Lekker kleurtje hoor, ziet er gezond uit! Ik ben vandaag bij de huishoudbeurs geweest, haha je weet niet wat je meemaakt joh, echt bizar!
kus -
19 Februari 2007 - 18:47
Hermien:
Wat ben je al bruin geworden! vooral met zulke leuke stofjes erbij.
we hebben wel veel aan je gedacht met het feestje van opa en oma, het was heel gezellig.Zo te lezen ben je wel favoriet bij de blackman, behalve als het op betalen aan komt.
Jolien geniet er nog lekker van en tot de volgende keer.
Van ons drietjes uit Arnhem xxx -
23 Februari 2007 - 15:47
Wiets:
thx darling, voor je onwijs lange mail! :D
je hoort me snel weer hoor, als ik mooie updates heb ;)
hihi
KUS -
25 Februari 2007 - 12:00
Hermien:
Lieve Jolien, van harte gefeliciteerd met Ewoud zijn verjaardag, we gaan zo samen met opa en oma naar Gouda. Je zal vast nog wel eens genoemd worden vanmiddag. We horen nog wel weer van je . Gr en liefs van ons drietjes xxx -
26 Februari 2007 - 15:02
Debbie:
heeeeeerlijke foto's!!! lag echt helemaal in een scheur, zeker bij dat kindje dat al z'n tanden liet zien!
kus